Dojmovi s ronjenja

Kategorija: Događanja Objavljeno: Utorak, 17 Svibanj 2016 Napisao/la Antonia Budanko Brkić

 

Moje iskustvo prvog ronjenja

Kada sam ronila sam se osjećala sretno. To mi je bilo prekrasno iskustvo. Ja sam prva zaronila duboko more. U moru mi je bilo malo hladno iako sam imala na sebi ronilačko odijelo. Najsmješnije mi je bilo kada bih željela pogledati gore, pa bih glavom udarila od bocu. Nisam ronila sama, sa mnom je bila i moja asistentica Ana ona mi je objasnila kako se roni, što napraviti u moru kada me zabole uši, kako komunicirati tj. rekla mi je što koji znak znači, bila je jako dobra prema meni. Doduše ja sam nju već poznavala pa mi nije bilo neugodno roniti s njom. Jedva čekam roniti opet i uživati gledajući sva ta zanimljiva bića koja žive u moru. A losture mi je bilo najzanimljivije gledati jer sam ih bila po prvi puta vidjela uživo. Jako sam ponosna na sebe kao i moja obitelj što sam  prva u povijesti ove škole uspjela tako duboko zaroniti, a također sam ponosna i na svoju prijateljicu iz razreda Cvitu Sorić, jer je ona zaronila druga po redu odnosno zaronila je 5 min. nakon mene. Sretna sam, svidjelo mi se i jedva čekam to opet ponoviti.

Aneta Kero 5.b

 

Ovo mi je bio prvi put da sam ronio u ronilačkim odijelima i bocama. Bilo je predobro. U početku me je bilo malo strah ali kad sam zaronio sve je bilo dobro. Vidio sam puno lostura i školjaka. More je bilo malo hladno ali sam se za nekoliko minuta navikao. Ovo mi se jako svidjelo.

Dominik Lisica

 

Meni je na ronjenju bilo super. To mi je bilo odlično iskustvo.Nikad prije nisam ronio u ronilačkom odjelu i zato mi je bilo još bolje.Istraživao sam podmorje koje je bilo jako lijepo. Poslije smo imali ručak. Pričali smo i dobro se zabavili. Ronili smo s profesionalcima koji su nam pokazali kako pravilno roniti. More nije bilo hladno zato što su nas grijala odjela. Ronit ćemo još jedan put u ovoj godini i dva puta u svakoj godini do osmog razreda. Jedva čekam da se ovo ponovi.

 Antonio Vuica

 

7.5 2016 smo imali terensku nastavu sa školom. Ja i još neki iz mog razreda smo trebali doći u 9 sati kod restorana Torkul.  Nekoliko minuta kasnije su nas profesionalni ronioci pozvali u njihov kamp. Kada su nam objasnili kako se trebamo ponašati u vodi dali su nam odjela. Zatim su nas zvale nastavnice da dođemo uzeti majice i kape koje smo dobili na poklon. Oko 10 sati smo krenuli prema moru i tamo su nam objasnili kako ćemo se sporazumijevati u vodi. Poslije smo dobili kapu, peraje i boce sa kisikom. Pošto je nas bilo 12, ronili smo u 4 grupe. Svako je imao svoju asistenticu, moja asistentica se zvala Nina i ona me je prvo držala za ruku, a zatim me je puštala i dopustila da samostalno ronim. Asistentica je meni pokazivala lošture i ribe u moru, pod morem je bilo jako lijepo, sve je bilo u redu osim toga što bi me ponekad zaboljelo uho, ali asistentica me naučila kako to ,,izliječiti“. Kada sam izašla iz vode malo mi se vrtjelo u glavi od umjetnog kisika, ali poslije je sve bilo u  redu. Kada smo se presvukli i osušili kosu imali smo ručak. Na ručku su sudjelovali i radnici HRT-ovog radija, ja i još neki prijatelji smo trebali dati izjavu, ali smo nakraju ipak odustali od intervjua. Meni je ovo bilo lijepo iskustvo. Jedva čekam to ponoviti.

 

                                                                                     Cvita Sorić 5.b

 

 

U subotu smo ja i moj razred imali terensku nastavu. Profesorice su nas podijelile u 3 grupe. No prije svega smo dobili poklone. Grupe su bile radionice, ronjenje i skupljanje smeća. Ja sam bila u grupi radionica…jedan čovjek nam je pričao o raznim školjkama, puževima… Bilo je zanimljivo jer za mnoge stvari nisam znala pa sam sada naučila. On nam je donio i neke od školjki…. Kada je završio s njime, ravnateljicom i profesoricom iz prirode otišli smo do ronioca. Tamo smo čekali ronioce da izađu iz vode. Ravnateljica je dobila i školjku za uspomenu. Poslije smo ja i moja prijateljica otišle u klub gdje su bili ronioci. Kada su svi izašli iz vode otišli smo na ručak. Lijepo sam se zabavila sve je bilo super. Voljela bih to ponoviti.

                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                       Dora Krupić 5.b

 

Hitovi: 1372

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice