KAMP ZA DAROVITE

Objavljeno: Četvrtak, 27 Travanj 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Za vrijeme Uskršnjih praznika, grupa darovitih učenika naše škole je sudjelovala na znanstvenom kampu u organizaciji udruge Eduke u Klinča Selima kod Karlovca.
Od 27 pozvanih učenika iz Zadarske županije, 7 je učenika bilo iz naše škole. U kampu smo naučili mnogo novih pojmova iz STEM područja.

Opširnije:KAMP ZA DAROVITE

Radionica Uvod u programiranje (Py

Objavljeno: Petak, 31 Ožujak 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Informatička radionica za darovite učenike 3.a i 3.b razreda je održana 29.3.2023. u vremenu od 11:50 do 13:00 h.
Neposredno nakon što su učenici na satovima matematike završili s obradom teme vezane za geometrijske likove, učiteljica informatike Nataša Magdalenić, odradila je s njima tu temu na radionici u čijem je fokusu bilo programiranje. Učenici su saznali kako postoji programski jezik Python, alat u kojem se mogu pisati programi na osnovu kojih će računalo crtati one iste likove koje su oni crtali olovkom, ravnalom i šestarom na papiru. Međutim, da bi računalo to moglo, učenici trebaju napisati program, a da bi znali napisati program, trebaju znati određene naredbe.

Opširnije:Radionica Uvod u programiranje (Py

ZIMSKA FILMSKA RADIONICA od ideje do filma

Objavljeno: Utorak, 28 Veljača 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

U prvom polugodištu voditelj Udruge za audiovizualnu umjetnost Jedina solucija redatelj Luka Klapan iz Pridrage održao je izlaganje o oblicima filmskog zapisa učenicima od 6. do 8. razreda.
Suradnja sa Udrugom nastavila se za vrijeme praznika od 20.- 24. veljače. u našoj školi kada je održana zimska filmska radionica Od ideje do filma u sklopu programa za darovite učenike od 5.do 7.razreda.

Opširnije:ZIMSKA FILMSKA RADIONICA od ideje do filma

ZIMSKA FILMSKA RADIONICA „OD IDEJE DO FILMA“ 20. – 24. VELJAČE 2023.

Objavljeno: Četvrtak, 16 Veljača 2023
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

VODITELJ RADIONICA Luka Klapan; aktiv učitelja Hrvatskog jezika; aktiv SRS
OŠ Stjepana Radića Bibinje

Sudionici: grupa darovitih učenika 5. – 7. razreda
Mjesto: OŠ Stjepana Radića Bibinje
Tema: IDEMO NA MOBU
Prikaz rada učeničke zadruge MOBA

Opširnije:ZIMSKA FILMSKA RADIONICA „OD IDEJE DO FILMA“ 20. – 24. VELJAČE 2023.

PROGRAM ZA DAROVITE UČENIKE

Objavljeno: Četvrtak, 23 Prosinac 2021
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

U 3. razredu provodi se identifikacija darovitih učenika u našoj školi.

Psihologinja je završila testiranje učenika i čekaju se suglasnosti roditelja za učenike koji će sudjelovati u programu. Važno je naglasiti da urođena dispozicija za postizanje izvrsnosti u određenom području jest nužan, ali nije dovoljan uvjet za postizanje natprosječnog učinka.    Ako ovakva djeca nemaju potporu i aktivnu angažiranost roditelja, škole i drugih socijalnih činilaca njihove dispozicije se neće razviti, što je ogromna šteta za te pojedince i za društvo u cjelini. I ove godine darovitima smo ponudili radionice koje održavaju naši nastavnici. Cilj ovih radionica je da učenici do maksimuma razviju svoje sposobnosti za koje su, prema rezultatima testiranja postigli iznad prosječne rezultate.

Opširnije:PROGRAM ZA DAROVITE UČENIKE

Radionice za darovite

Objavljeno: Srijeda, 23 Lipanj 2021
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Ovu školsku godinu nastavnici nisu bili u mogućnosti odraditi sve radionice koje su planirali zbog on-line nastave (jedan period) i epidemioloških mjera. Ovo su radionice koje su nastavnici održali.

Opširnije:Radionice za darovite

15. Festivala matematike održano 5., 6. i 7. svibnja 2021.

Objavljeno: Srijeda, 12 Svibanj 2021
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Festival matematike – otvoreno ekipno natjecanje.

Namijenjen je učenicima od 3. razreda OŠ do 4. razreda SŠ. Ekipe od 4 učenika podijeljene su ovisno o dobi i to u skupine:

 PIKO - učenici 3. i 4. razreda osnovne škole koji  rješavaju 18 zadatka za  75 minuta,    

 MIKRO -  učenici 5. i 6. razreda osnovne škole i MEGA - učenici 7. i 8. razreda osnovne škole koji  rješavaju 36 zadatka za 120 minuta.

Opširnije:15. Festivala matematike održano 5., 6. i 7. svibnja 2021.

Međunarodni dan darovite djece

Objavljeno: Ponedjeljak, 22 Ožujak 2021
Napisao/la Ana Frleta

slika preuzeta sa www.morgan.k12.co.us

 Razvoj darovitosti složen je i dinamičan proces koji zahtijeva udruženo djelovanje velikog broja čimbenika među kojima presudnu ulogu imaju obitelj, sam pojedinac i društvena sredina. Dijete se ne razvija izolirano već u interakciji sa svojom obitelji, a potom i u kolektivu u kojem započinje druženje s vršnjacima. Iznimno je važno prepoznati darovitu djecu te im pružiti mogućnost napredovanja. Zbog toga u našoj školi organiziramo niz radionica namijenjenih darovitoj djeci.

Međunarodni dan darovite djece obilježava se 21. ožujka svake godine. Tom prigodom je nastavnica Biologije, Ana Tadić-Marjanović, u petak 19. 3., u 4. a razredu održala radionicu OSJETILA - učenje kroz igru. 

Opširnije:Međunarodni dan darovite djece

Ciklus radionica za darovite 2020./2021.

Objavljeno: Ponedjeljak, 08 Ožujak 2021
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Radionica iz astronomije

Objavljeno: Srijeda, 23 Prosinac 2020
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

 U organizaciji Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i Hrvatskog astronomskog društva, učenici 4.b razreda prisustvovali su radionicama i predavanjima iz astronomije pod vodstvom Doriana Božićevića, tajnika Hrvatskog astronomskog društva i Željka Vidovića, predsjednika Zajednice tehničke kulture. Radionice i predavanja provodile su se 14.i 15. prosinca u vremenu od 16.00- 19.00h.

Opširnije:Radionica iz astronomije

Radio-amateri

Objavljeno: Nedjelja, 06 Prosinac 2020
Napisao/la Marina Lisica

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije je održala radionicu radio-amateri s učenicima 7.a razreda. Učenici su se u sklopu radionice upoznali s Građanskim opsegom (nazvan CB) i njegovom uporabom. Naš 7. a je tako dobio priliku koristiti sredstvo izražavanja "slobodne komunikacije" koje koristi radio valove. Radionica se sastojala od niza tema, kao što su oprema i primjena CB-a, radioamaterske oznake u svijetu, rukovanje CB uređajima i uspostavljanje veze te mnoge druge. Profesor Željko Vidović opet je oduševio naše učenike koji su rekli da nisu očekivali da će biti ovako dobro.

Opširnije:Radio-amateri

JAKO STRAAAŠNA RADIONICA

Objavljeno: Četvrtak, 19 Studeni 2020
Napisao/la Marina Lisica

 

S  ciljem približavanja znanosti djeci od rane dobi   Ana Tadić Marjanović  mag. educ. biol. et chem. održala je prirodoznanstvenu radionicu sa 4.c razredom. Radionica koja je započela sa čitanjem knjige „Tko se boji mraka još“, sastojala se  od tri strašnodijela; eksperimenata, strašne matematike i umjetnosti.

Opširnije:JAKO STRAAAŠNA RADIONICA

Radionice iz astronomije

Objavljeno: Utorak, 20 Listopad 2020
Napisao/la Marina Lisica

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i Hrvatskog astronomskog društva, učenici 2.b razreda prisustvovali su radionicama i predavanjima iz astronomije

Opširnije:Radionice iz astronomije

Školsko natjecanje iz slovkanja

Objavljeno: Utorak, 20 Listopad 2020
Napisao/la Marina Lisica

Povodom Europskog dana jezika održano je u našoj školi 25. rujna školsko natjecanje iz slovkanja pod nazivom Spelling Bee School Competition. U natjecanju je sudjelovalo dvanaest učenika šestih razreda koji su prethodno osvojili prva četiri mjesta u svojim razredima. U aktivnosti slovkanja su sudjelovali svi učenici triju šestih razreda prošlu i početkom ove školske godine na redovnoj i dodatnoj nastavi. Prva četiri mjesta u razrednom natjecanju  6.a razreda osvojili su Ante Lisica, Luna Kandić, Aurora Anka Sikirić i Lucija Lordanić, u 6.b  Marija Siketić, Tončica Sović, Sara Šindija i Natanael Šindija, a u 6.c razredu Lorena Šimunić, Lucija Fuzul, Paula Lalić i Gabriela Sikirić.

Opširnije:Školsko natjecanje iz slovkanja

Klokan bez granica

Objavljeno: Utorak, 20 Listopad 2020
Napisao/la Marina Lisica

Matematičko natjecanje "Klokan bez granica" održano je u našoj školi 17.rujna 2020. Ove je godine osim kasnijeg datuma, bila drugačija i organizacija natjecanja jer je svaki razred  pisao u svojoj učionici uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Sudjelovalo je  54 učenika koji vole matematičke izazove.

Opširnije:Klokan bez granica

Tjedan za darovite

Objavljeno: Utorak, 20 Listopad 2020
Napisao/la Marina Lisica

Osnovna škola Stjepana Radića Bibinje organizirala je radionice za darovite učenike u razdoblju od 31. kolovoza 2020. do 4. rujna 2020. Učenici petih i šestih razreda sudjelovali su na radionicama iz Matematike s učiteljicom Monikom Peša, učenici šestih razreda na radionicama kritičkog mišljenja s knjižničarkom Marijanom Pavić, a učenici trećih razreda na radionicama Engleskog jezika s učiteljicom Marinom Lisica. 

Opširnije:Tjedan za darovite

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice