Novi Erasmus+ ciklus

Kategorija: Erasmus + akreditacija
Objavljeno: Srijeda, 15 Svibanj 2024
Napisao/la Marina Lisica

Agencija za mobilnost i programe EU je donijela odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za program Erasmus+ u području odgoja i općeg obrazovanja. Osnovnoj školi Stjepana Radića Bibinje je odobreno 24.077,00 eura za sljedeću školsku godinu.

Orimattilan Yhteiskoulu, Finska

Kategorija: Erasmus + akreditacija
Objavljeno: Subota, 20 Travanj 2024
Napisao/la Marina Lisica
U sklopu Erasmus+ aktivnosti, OŠ Stjepana Radića Bibinje je drugi tjedan za redom u ulozi domaćina. U goste su nam ovog puta došli učenici iz Finske uz pratnju 3 svoja učitelja. Od 14.travnja do 20.travnja prisustvovali su redovnim nastavnim satovima u našoj školi, ali isto tako za njih su pripremljene posebne radionice, aktivnosti i izleti.
8 učenika iz Orimattilan Yhteiskoulu po dolasku su smješteni u obitelji kod naših 5 učenika.

Opširnije:Orimattilan Yhteiskoulu, Finska

Job shadowing: Posjet kolega iz Bremena, Njemačke

Kategorija: Erasmus + akreditacija
Objavljeno: Petak, 12 Travanj 2024
Napisao/la Marina Lisica
   
Protekla 3 dana, od 10. do 12. travnja 2024., naša škola je bila domaćin kolegama iz Osnovne škole Gerhard Rohlfs Oberschule iz Bremena, Njemačke. Kolegica Anna-Lena Schmidt te kolega Kim-Christopher Janzen odradili su Job Shadowing aktivnost u sklopu koje su prisustvovali nastavnim satima brojnih naših učitelja.

Opširnije:Job shadowing: Posjet kolega iz Bremena, Njemačke

DISEMINACIJA MOBILNOSTI UČENIKA Gyongyos 26.11.-3.12.2023.

Kategorija: Erasmus + akreditacija
Objavljeno: Četvrtak, 25 Siječanj 2024
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Na satu razrednika učenici 7.a razreda, Sara Bralić i Damjan Lalić svojm kolegama prenijeli su dojmove o svom posjetu Mađarskoj.

Njih dvoje sa još osmero učenika naše škole dobili su jedinstvenu priliku sudjelovati na  mobilnosti učenika gdje im je domaćin bila osnovna škola Rakoczy. Pričali su što su sve posjetili, kakvi su učenici u susjednoj nam Mađarskoj, kakav je njihov obrazovni sustav. Prenijeli su im i svoje dojmove o njihovoj kulturi, jeziku i običajima te tako potaknuli i druge učenike da svojim trudom i angažmanom u izvannastavnim aktivnostima dobiju i sami priliku sudjelovati u nekom od budućih Erasmus + projekata.

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice