DISEMINACIJA MOBILNOSTI UČENIKA Gyongyos 26.11.-3.12.2023.

Kategorija: Erasmus + akreditacija
Objavljeno: Četvrtak, 25 Siječanj 2024
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Na satu razrednika učenici 7.a razreda, Sara Bralić i Damjan Lalić svojm kolegama prenijeli su dojmove o svom posjetu Mađarskoj.

Njih dvoje sa još osmero učenika naše škole dobili su jedinstvenu priliku sudjelovati na  mobilnosti učenika gdje im je domaćin bila osnovna škola Rakoczy. Pričali su što su sve posjetili, kakvi su učenici u susjednoj nam Mađarskoj, kakav je njihov obrazovni sustav. Prenijeli su im i svoje dojmove o njihovoj kulturi, jeziku i običajima te tako potaknuli i druge učenike da svojim trudom i angažmanom u izvannastavnim aktivnostima dobiju i sami priliku sudjelovati u nekom od budućih Erasmus + projekata.

Gyongyos, Mađarska-MOBILNOST UČENIKA

Kategorija: Erasmus + akreditacija
Objavljeno: Četvrtak, 25 Siječanj 2024
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Deset učenika naše škole sa učiteljicom biologije Anom T. Marjanović i psihologinjom Draganom Švenjak je sudjelovalo od  26.11.-3.12.2023. na mobilnosti učenika u gradu Gyongyos, Mađarska. Njihov domaćin je bila osnovna katolička škola Rakoczy. Tijekom svog boravka učenici su razvijali socijalne vještine kroz interakciju sa svojim vršnjacima, upoznali Mađarsku kulturu i običaje što je doprinijelo razvoju njihovih  neformalnih  transverzalnih vještina.

Učenici su posjetili : zoološki  vrt, farmu koza, prirodoslovni muzej, tvornicu čokolade, vinariju, održivi hotel u pokrajini Mátrafüred i prekrasan grad Eger. Sudjelovali su zajedno s Mađarskim učenicima na satu tjelesne i likovne kulture, promatrali satove folklora i baleta, sudjelovali u izradi keksa za humanitarne svrhe. U svim aktivnostima su sudjelovala i djeca osnovne katoličke škole Rakoczy ali i neki roditelji koji su nas ugostili u svojim domovima.

Opširnije:Gyongyos, Mađarska-MOBILNOST UČENIKA

Predstavljanje Erasmus + Effective Pedagogies for 21st Century Learning

Kategorija: Erasmus + akreditacija
Objavljeno: Četvrtak, 11 Siječanj 2024
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Naše profesorice Martina Bašić i Antonia Budanko Brkić su na Županijskom stručnom vijeću učitelja fizike osnovne i srednje škole, održanom 15.12.2023. u Zadru predstavile projekt Erasmus + Effective Pedagogies for 21 st Century Learning. Objasnile su što su sve radile i naučile u Helsinkiju uz primjere kako se naučeno možemo iskoristiti na nastavi fizike.

Opširnije:Predstavljanje Erasmus + Effective Pedagogies for 21st Century Learning

Predstavljanje projekta u razredu

Kategorija: Erasmus + akreditacija
Objavljeno: Četvrtak, 11 Siječanj 2024
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

11.1.2024. Učenice 8.a razreda Cvita Sikirić  i Rita Zuanović održale su PPT o boravku u Mađarskoj učenicima petih i šestih razreda.

Opširnije:Predstavljanje projekta u razredu

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice