Radionica Uvod u programiranje (Py

Objavljeno: Petak, 31 Ožujak 2023 Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Informatička radionica za darovite učenike 3.a i 3.b razreda je održana 29.3.2023. u vremenu od 11:50 do 13:00 h.
Neposredno nakon što su učenici na satovima matematike završili s obradom teme vezane za geometrijske likove, učiteljica informatike Nataša Magdalenić, odradila je s njima tu temu na radionici u čijem je fokusu bilo programiranje. Učenici su saznali kako postoji programski jezik Python, alat u kojem se mogu pisati programi na osnovu kojih će računalo crtati one iste likove koje su oni crtali olovkom, ravnalom i šestarom na papiru. Međutim, da bi računalo to moglo, učenici trebaju napisati program, a da bi znali napisati program, trebaju znati određene naredbe.

Učenici su saznali koje naredbe su potrebne za crtanje kruga, trokuta, kvadrata i pravokutnika.
Nadalje, saznali su kako se program pokreće, zašto u nekim situacijama računalo „ne želi crtati“ i što tada treba napraviti. Radionica je učenicima bila zanimljiva i poučna, međutim, prekratko je trajala da bi učenici mogli samostalno rješavati problemske zadatke. Učiteljica je pozvala učenike na novu radionicu nakon proljetnih praznika.
Na radionici su sudjelovali ovi učenici: Maksim Lisica, Tomas Vujević, Karmen Delija, Iris Lisica, Vida Šimunić, Toni Spahija, Tea Škara, Nikol Šarić, učenici 3.a razrednog odjela, te
učenici 3.b: Laura Oštrić, Mandi Sekula, Ante Lonić, Ljubica Karaban, Tena Komar, Fabian Bugarija i Ema Lordanić.

 

Hitovi: 180

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice