HRANA NIJE OTPAD- SVI MOŽEMO I MORAMO UTJECATI!

Kategorija: Događanja Objavljeno: Srijeda, 29 Rujan 2021 Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Povodom Međunarodnog dana osviještenosti o otpadu hrane koji se obilježava 29. rujna svake godine, ove je godine i u učionici našeg 1. a razreda bilo jako veselo i zanimljivo.

 Uključili smo se u jednu od brojnih aktivnosti Ministarstva poljoprivrede koje je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja za učenike prvih razreda pripremilo slikovnicu pod nazivom       „ KAKO SU DORA I MARIO SPASILI HRANU „( Katarina Halužan )

 Ona nam je bila polazište za integriranu nastavu pa smo kroz cijeli nastavni dan tj. nastavu hrvatskog i engleskog jezika, matematike i tjelesne i zdravstvene kulture na djeci prihvatljiv, poučan i zanimljiv način mogli učiti što je to otpad od hrane i kako se treba ponašati da ga smanjimo.

 Svako je dijete dobilo slikovnicu na dar, pogledali smo između ostalog i kratki crtić o otpadu od hrane, zatim kratku prezentaciju o svemu što je učiteljica iskoristila za zimnicu i o samoj pripremi zimnice, a i okrijepili smo se  domaćim dvopekom napravljenim od ostataka kruha i džemom od šljiva te osvježili sokom od mente.

Prekrasno iskustvo integriranog dana koji smo zaključili poukom iz slikovnice:

„ Hrana nije otpad, nije smeće,

za nju imamo planove veće.

Pojedi, podijeli, spremi i štedi,

nauči da ona tako više vrijedi. „

                                                                                    Učiteljica 1.a razreda

                                                                                     Bernardica Šindija

 

Hitovi: 273

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice