Festival čitanja naglas - uživo i online

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Petak, 12 Veljača 2021 Napisao/la Marijana Pavić

 Ovogodišnji Dan čitanja naglas obilježili smo, kako drukčije nego – glasnim čitanjem. Ovu aktivnost koju u našoj školi provodimo pod nazivom Daj 5(minuta) čitanju! obilježili smo u svim razredima, ali na tri različita načina.

Tako su učenici prvih i drugih razreda cijeli tjedan čitali na satovima sa svojim  učiteljicama odabrane priče, a izbor je u najvećem broju pao na zbirke priča Davida Walliamsa Najgora djeca na svijetu.

Učenici trećih i četvrtih razreda sudjelovali su najprije na razrednim natjecanjima u izražajnom čitanju, a najboljih dvoje učenika iz svakog razreda sudjelovali su na školskom natjecanju. Prva tri mjesta pritom su osvojili Marko Sikirić iz 3.a razreda, Roko Škara iz 4.a razreda i Jakov Šarić iz 3.b razreda.

Učenici predmetne nastave sudjelovali su u anonimnom online natjecanju tako što su snimke svojeg čitanja postavili na padlet Daj 5(minuta) čitanju nakon čega je povjerenstvo odabralo četiri najbolje izvedbe. U kategoriji petih i šestih razreda nagrađeni su Cvita Sikirić ( šifra: sreća) iz 5.a te Sara Šindija ( šifra: 6446) iz 6.b razreda dok su u kategoriji sedmih i osmih razreda nagrađeni Marta Bralić (Odbojka23205) iz 7.b i Adriano Nikola Kero (Lav13086) iz 8.b razreda. Sve interpretacije mogu se poslušati na padletu: https://padlet.com/marijanapavic1/3rx89kbro73js5vn

 Ovim smo festivalom otvorili  2021. godinu koja je posvećena upravo čitanju, a na panou ispred knjižnice prigodom Valentinova u srca su umetnuti QR kodovi pomoću kojih se mogu poslušati odabrane učeničke interpretacije lirskih i proznih tekstova.

 

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice