Vrijedna donacija knjiga na češkom jeziku

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Utorak, 26 Ožujak 2019 Napisao/la Marijana Pavić

 

 Saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu g. Vladimir Bilek u pratnji predsjednice udruge Oko Jadrana  i predstavnice slovačke zajednice u Hrvatskoj gđe Monike Sunara te predstavnice češke zajednice gđe Barbore Veselić posjetili su 26. ožujka našu školu te uručili vrijednu donaciju od 115 udžbenika i radnih bilježnica za nastavu češkog jezika i 16 beletrističkih naslova na češkom jeziku.

Ravnateljica gđa Mirka Sikirić zahvalila je na ovoj vrijednoj i korisnoj donaciji budući da se u našoj školi već niz godina održava nastava po Modelu C za pripadnike češke i slovačke nacionalne manjine u Zadarskoj županiji. Ove godine nastavu češkog jezika pohađa čak dvanaest učenika, a nastavu slovačkog pet učenika. Osim učiteljica koje vode nastavu donaciji su se razveselili i učenici.

„ Mislim da je ova donacija jako korisna jer će nam omogućiti da još bolje naučimo češki“, kazala je Petra  dok su njezinom bratu Borni  među doniranim knjigama naročito zapele za oko knjige Prihody Jedy Karase i Klapzubova jedenactka koja na koricama donosi ilustraciju s nogometne utakmice. Brat i sestra  odgonetavali su nepoznate naslove i pritom su zaključili kako je prevođenje baš zabavno, ali nimalo jednostavno te da moraju još puno čitati i učiti.

Marijana Pavić

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice