Prepoznaj pravog prijatelja!

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Srijeda, 15 Studeni 2017 Napisao/la Marijana Pavić

 

Učenici prvih, trećih i četvrtih razreda uživali su u lutkarskom mjuziklu Pravi prijatelj u izvedbi lutkara kazališne kuće Produkcija Z iz Splita koji su ovom  prilikom posjetili našu školu.

Kroz igrokaz smo upoznali dvojicu dječaka od kojih jedan strašno želi imati prijatelja, ali ne bilo kakvog već neku „poznatu facu“. Tako upoznaje razne likove iz poznatih bajki, ali tek na kraju shvaća kako je njegov najbolji prijatelj onaj običan dječak koji je svaki dan uz njega i koji mu pomaže upoznati sve te „važne face“ ali ga i izvlači iz nezgodnih situacija u koje upada zbog svoje nepromišljenosti.

Kao što mu i naziv kaže, ovo nije bio samo lutkarski igrokaz s prekrasnim lutkama Čarobne vile, Mačka u čizmama, Vuka, Pinokija i drugih likova, nego i mjuzikl tako da su u predstavi dominirali veseli i pjevni songovi uz koje su i gledatelji propjevali i zapljeskali vesele ritmove.

Za uspomenu smo dobili CD sa svim songovima iz ovog lutkarskog mjuzikla kojim smo upotpunili audio zbirku naše školske knjižnice.

 

M.Pavić

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice