Međunarodni eTwinning projekt "Me, Myself & I"

Objavljeno: Utorak, 20 Listopad 2020 Napisao/la Marina Lisica

U novu školsku godinu učenici 7. a razreda i njihova razrednica, Marina Lisica kreću s međunarodnim eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica").

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici.

 

Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, imat će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti osmislili su psihologinja Marija Novoselić iz Osnovne škole Drenje i učitelj informatike Goran Podunavac iz Osnovne škole Popovac. Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo više od 100 škola iz sedam europskih zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije i Turske.

Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I". Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo 100tinjak škola iz sedam europskih zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije i Turske.

Mentalno zdravlje, kao stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresom, može raditi produktivno i plodno te je sposoban pridonositi zajednici, je dio općeg zdravlja.

Budući da živimo u stresnim vremenima (s obzirom na trenutnu Covid situaciju), briga i očuvanje mentalnog zdravlja od iznimne je važnosti. Zbog toga se veselimo sudjelovanju u ovom projektu kroz koji ćemo razvijati znanja i vještine u ovom vrlo važnom segmentu ljudskog funkcioniranja.

 

Hitovi: 644

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice