Gyongyos, Mađarska-MOBILNOST UČENIKA

Kategorija: Erasmus + akreditacija Objavljeno: Četvrtak, 25 Siječanj 2024 Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Deset učenika naše škole sa učiteljicom biologije Anom T. Marjanović i psihologinjom Draganom Švenjak je sudjelovalo od  26.11.-3.12.2023. na mobilnosti učenika u gradu Gyongyos, Mađarska. Njihov domaćin je bila osnovna katolička škola Rakoczy. Tijekom svog boravka učenici su razvijali socijalne vještine kroz interakciju sa svojim vršnjacima, upoznali Mađarsku kulturu i običaje što je doprinijelo razvoju njihovih  neformalnih  transverzalnih vještina.

Učenici su posjetili : zoološki  vrt, farmu koza, prirodoslovni muzej, tvornicu čokolade, vinariju, održivi hotel u pokrajini Mátrafüred i prekrasan grad Eger. Sudjelovali su zajedno s Mađarskim učenicima na satu tjelesne i likovne kulture, promatrali satove folklora i baleta, sudjelovali u izradi keksa za humanitarne svrhe. U svim aktivnostima su sudjelovala i djeca osnovne katoličke škole Rakoczy ali i neki roditelji koji su nas ugostili u svojim domovima.

Na kraju putovanja posjetili smo Budimpeštu.

Trud i rad učitelja i učenika na projektima se višestruko isplati: učenici razvijaju interkulturalne kompetencije, upoznaju druge kulture i jezike, vježbaju komunikaciju na engleskom jeziku, stječu nova prijateljstva i uspoređuju obrazovanje u različitim sredinama te dobivaju širu sliku o svijetu oko sebe.

Radujemo se i idućim Erasmus+ projektima i putovanjima. SLIKE

 

Ana T. Marjanović i Dragana Švenjak

 

Hitovi: 55

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice