Radionica iz astronomije

Objavljeno: Srijeda, 23 Prosinac 2020
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

 U organizaciji Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i Hrvatskog astronomskog društva, učenici 4.b razreda prisustvovali su radionicama i predavanjima iz astronomije pod vodstvom Doriana Božićevića, tajnika Hrvatskog astronomskog društva i Željka Vidovića, predsjednika Zajednice tehničke kulture. Radionice i predavanja provodile su se 14.i 15. prosinca u vremenu od 16.00- 19.00h.

Opširnije:Radionica iz astronomije

Radio-amateri

Objavljeno: Nedjelja, 06 Prosinac 2020
Napisao/la Marina Lisica

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije je održala radionicu radio-amateri s učenicima 7.a razreda. Učenici su se u sklopu radionice upoznali s Građanskim opsegom (nazvan CB) i njegovom uporabom. Naš 7. a je tako dobio priliku koristiti sredstvo izražavanja "slobodne komunikacije" koje koristi radio valove. Radionica se sastojala od niza tema, kao što su oprema i primjena CB-a, radioamaterske oznake u svijetu, rukovanje CB uređajima i uspostavljanje veze te mnoge druge. Profesor Željko Vidović opet je oduševio naše učenike koji su rekli da nisu očekivali da će biti ovako dobro.

Opširnije:Radio-amateri

JAKO STRAAAŠNA RADIONICA

Objavljeno: Četvrtak, 19 Studeni 2020
Napisao/la Marina Lisica

 

S  ciljem približavanja znanosti djeci od rane dobi   Ana Tadić Marjanović  mag. educ. biol. et chem. održala je prirodoznanstvenu radionicu sa 4.c razredom. Radionica koja je započela sa čitanjem knjige „Tko se boji mraka još“, sastojala se  od tri strašnodijela; eksperimenata, strašne matematike i umjetnosti.

Opširnije:JAKO STRAAAŠNA RADIONICA

STEAM - Jabuka

Objavljeno: Utorak, 20 Listopad 2020
Napisao/la Marina Lisica

Danas smo obilježili svjetski dan jabuka na STEM način. Kroz šest različitih postaja, profesorica Ana Tadić Marjanović i sedmaši su izvodili eksperimete s jabukama, učili o životnom ciklusu ove voćke, izradili štrudlu, degustirali jabuke, ispitali gustoću jabuke te pravili tornjeve od jabuka.

Opširnije:STEAM - Jabuka

Radionice iz astronomije

Objavljeno: Utorak, 20 Listopad 2020
Napisao/la Marina Lisica

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i Hrvatskog astronomskog društva, učenici 2.b razreda prisustvovali su radionicama i predavanjima iz astronomije

Opširnije:Radionice iz astronomije

Školsko natjecanje iz slovkanja

Objavljeno: Utorak, 20 Listopad 2020
Napisao/la Marina Lisica

Povodom Europskog dana jezika održano je u našoj školi 25. rujna školsko natjecanje iz slovkanja pod nazivom Spelling Bee School Competition. U natjecanju je sudjelovalo dvanaest učenika šestih razreda koji su prethodno osvojili prva četiri mjesta u svojim razredima. U aktivnosti slovkanja su sudjelovali svi učenici triju šestih razreda prošlu i početkom ove školske godine na redovnoj i dodatnoj nastavi. Prva četiri mjesta u razrednom natjecanju  6.a razreda osvojili su Ante Lisica, Luna Kandić, Aurora Anka Sikirić i Lucija Lordanić, u 6.b  Marija Siketić, Tončica Sović, Sara Šindija i Natanael Šindija, a u 6.c razredu Lorena Šimunić, Lucija Fuzul, Paula Lalić i Gabriela Sikirić.

Opširnije:Školsko natjecanje iz slovkanja

Klokan bez granica

Objavljeno: Utorak, 20 Listopad 2020
Napisao/la Marina Lisica

Matematičko natjecanje "Klokan bez granica" održano je u našoj školi 17.rujna 2020. Ove je godine osim kasnijeg datuma, bila drugačija i organizacija natjecanja jer je svaki razred  pisao u svojoj učionici uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Sudjelovalo je  54 učenika koji vole matematičke izazove.

Opširnije:Klokan bez granica

Tjedan za darovite

Objavljeno: Utorak, 20 Listopad 2020
Napisao/la Marina Lisica

Osnovna škola Stjepana Radića Bibinje organizirala je radionice za darovite učenike u razdoblju od 31. kolovoza 2020. do 4. rujna 2020. Učenici petih i šestih razreda sudjelovali su na radionicama iz Matematike s učiteljicom Monikom Peša, učenici šestih razreda na radionicama kritičkog mišljenja s knjižničarkom Marijanom Pavić, a učenici trećih razreda na radionicama Engleskog jezika s učiteljicom Marinom Lisica. 

Opširnije:Tjedan za darovite

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice