Erasmus projekt Bridging the gap

Kategorija: Diseminacija
Objavljeno: Utorak, 22 Studeni 2022
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Kao dio diseminacije Erasmus projekta Bridging the gap u 6.a razredu učenica iz Ukrajine Veronika Kosyk održala je predavanje na temu Ukrajinske basne na satu Hrvatskoga jezika. Učenici su imali priliku čuti basnu Vuk i janje, Ivana Andrejeviča Krilova, na ukrajinskom jeziku koju je prevela na hrvatski jezik kojim je prilično dobro ovladala od svojeg dolaska u Hrvatsku.

Opširnije:Erasmus projekt Bridging the gap

INKLUZIJA DJECE SA EMOTIVNIM POTEŠKOĆAMA

Kategorija: Diseminacija
Objavljeno: Petak, 21 Listopad 2022
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Učiteljica Engleskog jezika, prof.  Nina Lonić je prošli tjedan za vrijeme Dana Erasmusa  prisustvovala  na četverodnevnoj stručnoj edukaciji u Zagrebu. To je treća edukacija u sklopu Erasmus projekta pod nazivom Bridging the Gap i ujedno nastavak na temu seminara kojem je prisustvovala u Barceloni prije tri godine.

 Tema seminara je bila kako se nositi sa svakodnevnim izazovima i stresom s naglaskom na djecu. Dalje proučavajući tu tematiku, nastavnica se odlučila za edukaciju o jednoj jednostavnoj, učinkovitoj i svjetski priznatoj psihoterapeutskoj tehnici pod nazivom EFT (Emotional Freedom Technique) ili tehnika emocionalne slobode. Oduševljena njenim nježnim pristupom i rezultatima, završila je tri stupnja i dobila certifikat praktičara ove tehnike. Uz pomoć svoje mentorice Martine Tišljar organizira jednom mjesečno radionice za djecu u Tara centru u Zadru. Ove radionice pomažu djeci da postanu snažniji, da im se podigne samopouzdanje, sposobnost oporavka od stresa, da imaju bolju, zdraviju sliku o sebi i svijetu oko sebe. 

 U  studenom 2022. profesorica Lonić će  održati predavanje i radionicu na Učiteljskom vijeću naše škole s ciljem poticanja učitelja da poboljšaju vlastiti rad s djecom.

Erasmus dani u našoj školi

Kategorija: Diseminacija
Objavljeno: Srijeda, 19 Listopad 2022
Napisao/la Ana Frleta

   

Od četvrtka 13. listopada do subote 15. listopada u našoj školi su raznim radionicama, aktivnostima i prezentacijama obilježeni Erasmus dani. 

Opširnije:Erasmus dani u našoj školi

Prilagodba obvezne lektire

Kategorija: Diseminacija
Objavljeno: Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2022
Napisao/la Jasminka Adžić Sikirić

U sklopu Erasmus+ projekta naziva Bridging the gap profesorice Marta Škunca i Jasminka Adžić Sikirić pohađale su tečaj u Ateni u listopadu prošle godine pod nazivom Managing a diverse classroom - Facing with Upcoming Challenges. U sklopu diseminacije projekta uz pomoć učenika 5. i 7. r. izradile su slikovnicu ruskog književnika Aleksandra Sergejeviča Puškina Bajka o ribaru i ribici koja je na obveznom popisu lektire za 5.r. te su istu prilagodile za djecu s različitim poteškoćama u razvoju tako što su bajku; za razliku od izvorne verzije; ilustrirale, stih zamijenile proznim oblikom i napravile audio - video zapis koristeći ilustracije iz slikovnice što možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice