Ljubljana, Slovenija 2

Kategorija: Mobilnost
Objavljeno: Petak, 10 Siječanj 2020
Napisao/la Marina Lisica

 "TEACHING CREATIVITY IN SCHOOLS, INSPIRED BY EDWARD DE BONO"

Marijana Pavić, prof. Hrvatskog jezika i književnosti i dipl. knjižničar

U sklopu Erasmus+ projekta „Mogu više” pohađala sam tečaj „Teaching creativity in schools, inspired by Edward de Bono” koji se odvijao od 1.12. do 6. 12 u Ljubljani. Tečaj je trajao šest dana, a pohađalo ga je ukupno deset sudionika iz Latvije, Francuske, Hrvatske i Slovenije.

Opširnije:Ljubljana, Slovenija 2

Prag, Republika Češka

Kategorija: Mobilnost
Objavljeno: Utorak, 07 Siječanj 2020
Napisao/la Marina Lisica

FOREIGN LANGUAGE TEACHING”

Silvija Sikirić, prof. Njemačkog i Španjolskog jezika

U okviru Erasmus+ projekta naše škole "Mogu više" sudjelovala sam na tečaju "Foreign Language Teaching" u Pragu od 18.11. do 22.11. 2019. Kroz pet dana tečaja nas četiri polaznice (iz Njemačke, Italije, Slovačke i Hrvatske) upoznale smo se s različitim metodama poučavanja stranih jezika i s različitim IKT- alatima korisnim za nastavu stranog jezika kao i primjerenim igrama i načinima na koje poučavanje gramatike učenicima može biti zabavno. 

Prvi dan smo započele s igrama za upoznavanje nakon kojih su uslijedile radionice na temu CLIL. Vidjele smo sa snimaka nastavnih satova kako izgleda primjena CLIL-a u češkim školama te smo i same isprobale razne metode koje se koriste. To nam je pomoglo da shvatimo prednosti i izazove takve vrste nastave. Već tog prvog dana organizatori su nas poveli u obilazak prekrasnog Praga. 

Opširnije:Prag, Republika Češka

Barcelona, Španjolska 2

Kategorija: Mobilnost
Objavljeno: Četvrtak, 21 Studeni 2019
Napisao/la Marina Lisica

A SATISFYING SCHOOL EXPERIENCE-STRATEGIES AND SKILLS FOR TEACHERS

Nina Lonić, prof. Engleskog i Njemačkog jezika

 

U sklopu programa Erasmus+ posjetila sam Barcelonu i sudjelovala na tečaju 'A Satisfying School Experience - Strategies and Skills for Teachers' u terminu od 28. listopada do 2.studenog. Na tečaju je sudjelovalo pet učiteljica razredne nastave iz Švedske, dvije učiteljice razredne nastave iz Francuske, nastavnik iz Belgije, nastavnica iz Zagreba i ravnateljica sa Cipra. 

Opširnije:Barcelona, Španjolska 2

Ljubljana, Slovenija

Kategorija: Mobilnost
Objavljeno: Četvrtak, 21 Studeni 2019
Napisao/la Marina Lisica

ICT IN MY CLASSROOM: ENHANCING STUDENTS' LEARNING, COLLABORATION, MOTIVATION AND CREATIVITY ACROSS THE CURRICULUM“

Marijana Kandić, prof. Hrvatskog jezika i književnosti

 

U okviru programa Erasmus+ boravila sam u Ljubljani od 20.10. do 26.10. 2019. na tečaju ICT i kreativna nastava. Bilo nas je 10 i to: kolegica iz Mađarske, Njemačke, Finske, dvije iz Bugarske, tri iz Grčke i još jedna kolegica iz Hrvatske (Vinkovci). 

Opširnije:Ljubljana, Slovenija

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice