Projekt: Shema školskog voća

Kategorija: Projekti Objavljeno: Srijeda, 21 Siječanj 2015 Napisao/la Bruna Šimunić i Iva Milanović

Petica za voće i povrće!

Već drugu godinu za redom naša škola sudjeluje u projektu Shema školskog voća koji se provodi na razini Europske unije. Ove su godine u projekt na školskoj razini uključeni svi razredi pa učenici jednom tjedno u školi dobivaju svježe voće kao međuobrok. Cilj ovog projekta je ukazati na važnost zdrave prehrane i potaknuti djecu na svakodnevno konzumiranje svježeg voća i povrća.

Tim je povodom u našoj školi održano niz predavanja za učenike prvih i drugih razreda koja je održala Mirjana Dijan, dip. agronom iz zadarske Poljoprivredno-savjetodavne službe koja je govorila o važnosti zdrave prehrane, voću i povrću. Učenici su bili vrlo zainteresirani jer je predavanje bilo interaktivno te su imali prilike postavljati brojna zanimljiva pitanja, ali i odgovarati na postavljena. Između ostalog, saznali su da će biti zdravi za pet ako jedu voće i povrće pet puta dnevno! 

Sljedeći niz radionica održat će se 28. siječnja za učenike trećih i četvrtih razreda, a planirana su i tematska predavanja za učenike viših razreda.

Hitovi: 1052

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice