Dan sigurnijeg interneta

Objavljeno: Petak, 14 Veljača 2020 Napisao/la Ana Frleta

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 22. veljače učenici i nastavnici naše škole uključili su se u niz aktivnosti

kojima se nastojalo skrenuti pažnju na važnost opreza i poduzimanja sigurnosnih mjera prilikom korištenja interneta koji nam je svima postao neizostavan dio svakodnevice. Naime, već šestu godinu zaredom Centar za nestalu i zlostavljanju djecu organizira aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali  i roditeljima. Uključivši se u ovaj program naša škola preuzela je edukacijski paket koji je sadržavao promotivne materijale, društvenu igru, slikovnicu te radnu bilježnicu kao i mogućnost prijave naših učenika na online kviz.

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta knjižničarka i psihologinja započele su  čitanjem slikovnice „S Neticom za sigurniji internet“ u trećim razredima.  Učenici petih razreda uz pomoć učiteljice informatike, psihologinje, knjižničarke i razrednice 5.c razreda pristupili su online kvizu  Centra za sigurnost na internetu kroz koji su osvijestili i naučili puno korisnih stvari o opasnostima  korištenja interneta i kako se zaštititi od istih. Učenici 5.a razreda pod mentorstvom učiteljice Jasminke Adžić sikirić napravili su video-uradak na temu sigurnosti na internetu  dok su učenici drugih razreda  s roditeljima ispunili kviz o korištenju interneta i održali likovne radionice, a učenici 8.b razreda sa svojom razrednicom uredili su školski pano.

U obilježavanju ovog dana u našoj školi  sudjelovalo je 215 učenika.

 

 

Hitovi: 1183

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice