×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/bibinje1/public_html/images/kviz-citanja-2015
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kviz-citanja-2015

Kviz čitanja - kviz bez gubitnika

Objavljeno: Četvrtak, 30 Travanj 2015 Napisao/la Administrator

Povodom obilježavanja Noći knjige u našoj školi održani su čitalački kvizovi između 5. a i 5. b razreda te 6. a i 6. b razreda.

Petaši su čitali lektiru Trojica u Trnju koju je napisao Pavao Pavličić. Svaka grupa smislila je dvadeset i tri pitanja, deset o sadržaju, pet rezervnih i osam pitanja o piscu. U 5. b razredu natjecali su se Iva Milanović, Bruna Šimunić, Filip Iglić, Ana Šimunić i Marko Šimunić. U 5. a razredu natjecali su se Ema Kačanić, Ante Šindija, Leonarda Lonić, Tereza Korčulanić i Lara Lordanić. Grupe su naizmjence postavljali pitanja jedni drugima. Navijači su navijali za svoj razred i atmosfera je bila jako vesela. Nakon puno pitanja i odgovora pobijedio je 5. a razred s malom prednošću. Za nagradu su pobjednici dobili zbirku pjesama naših učenika Okom naokolo, a učenici koji su izgubili dobili su zbirku pjesama Prvi koraci. 

Također su se natjecali 6. a i 6. b razred koji su čitali knjigu Stjepana Tomaša Dobar dan, tata. Natjecatelji 6. a razreda su bili Mate Šindija, Mia Sorić, Lorena Sorić, Robert Pačkovski i Šime Kandić, a u 6. b razredu Korina Lepur, Estera Dundović, Ante Sorić, Valter Brkić i Petra Bugarija. Pobijedili su natjecatelji iz 6. a razred koji su pokazali zavidno znanje iz poznavanja sadržaja dok su se natjecatelji iz 6. b razreda istaknuli poznavanjem podataka o piscu i njegovom radu. Na kraju su snage u znanju nenadano odmjerili Dominik Sikirić i Samuel Šindija koji su si postavljali pitanja iz najnovijeg lektirnog djela Psima ulaz zabranjen Melite Rundek. Svi su natjecatelji nagrađeni zbirkama pjesama kao i petaši jer u ovom kvizu nema gubitnika – čitanjem možemo biti samo na dobitku! 

Iva Milanović i Leona Lisica 5. b

 {gallery}kviz-citanja-2015{/gallery}

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice