×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/bibinje1/public_html/images/noc-knjige-2015
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/noc-knjige-2015

Od bajke preko igrokaza do užitka čitanja

Objavljeno: Ponedjeljak, 27 Travanj 2015 Napisao/la M. Pavić

Povodom Noći Knjige u našoj školi održali smo malu matineju drugom i trećem razredu, i malo se pozabavili knjigama. Učenici drugog razreda su ispunjavali kviz o likovima iz bajke i piscima, a učenici trećeg razreda su osmišljavali priču na temelju ilustracija iz slikovnice Leteći glasovir, koju je napisala Željka Horvat Vukelja. Analiza kviza je pokazala da drugaši jako dobro poznaju bajke, a trećaši su napisali sasvim nove, drugačije i maštovite priče o glasoviru.

Mlade knjižničarke iz 5. a i 5. b razreda održale su predstavu Ružno pače za učenike 1. i 1. b razreda povodom Noći knjige. Prvaši su legli na svoje jastuke i uživali u predstavi. Predstava im se jako svidjela, a nakon odgledane predstave odgovarali su na postavljena pitanja. Knjižničarka Jela predstavila im je život poznatoga pisca bajki Hansa Christiana Andersena i upoznala ih s njegovim djelima. Nakon toga mame prvaša čitale su im priču Pale sam na svijetu. Prvašima se priča jako svidjela, ali rekli su da nikada ne bi niti poželjeli biti sami na svijetu. Taj sat im je bio jako zabavan i mislim da su naučili mnogo toga čime će se služiti u životu te da će pročitati još puno drugih zanimljivih bajki.

Sana Lisica, 7. a i Iva Milanović, 5. b

 

 {gallery}noc-knjige-2015{/gallery}

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice