Dani slovačkog jezika i kulture

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Petak, 22 Veljača 2019 Napisao/la Marijana Pavić

 

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika u našoj školi organizirali smo Dane slovačkog jezika i kulture, s obzirom da pripadnici slovačke nacionalne manjine već tri godine održavaju nastavu slovačkog jezika po modelu C u našoj školi. Uz njih, nastavu po modelu C održavaju i pripadnici češke nacionalne manjine i to već četiri godine zaredom.

Naime, krajem prošle godine škola je primila donaciju Vlade Republike Slovačke  koja se sastoji od oko 500 novih udžbenika za osnovnu školu i različitih knjiga na slovačkom jeziku.

Izložba je postavljena u prostoru ispred školske knjižnice. Osmislila ju je i postavila učiteljica slovačkog jezika Valentina Bungur, zajedno s učenicima, a može se razgledati od 18. do 22. veljače. Učenici koji pohađaju nastavu na slovačkom jeziku te njihovi roditelji i učiteljice ljepotu i posebnost svog jezika predstavili su i na literanom susretu Tići na gumlu koji se održava u našoj školi drugu godinu zaredom povodom Dana materinskog jezika.

Vjerujemo da na ovaj način potičemo raznolikost u našoj školi, senzibiliziramo ostale učenike i predstavljamo posebnost slovačke kulture. 

Ana Marija Palian

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice