Susret s književnicom Sanjom Pilić

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Svibanj 2024 Napisao/la Marijana Pavić

 Kako nastaju priče i odakle književnici crpe inspiraciju za svoja djela imali smo priliku saznati u razgovoru s poznatom suvremenom hrvatskom spisateljicom za djecu i mlade Sanjom Pilić. Književnom susretu prisustvovali su učenici petih, šestih i sedmih razreda te učenici 2.a razreda Produženog boravka.

U jednosatnom susretu književnica je srdačno i opušteno razgovarala s učenicima, odgovarala na njihova znatiželjna pitanja te ispričala puno pojedinosti iz vlastitog života, iznijela svoja razmišljanja te usporedbe sa životom današnje djece i mladih s vremenom svojeg djetinjstva i mladosti. Istaknula je kako svaki dan nastoji u druženju s djecom kroz susrete u školama širom Hrvatske održavati korak sa željama i razmišljanjima današnje djece, njihovim interesima, ali i opasnostima kojima su izloženi. Istaknula je važnost čitanja i pisanja jer bez pisanja ne bi nastalo nijedno umjetničko djelo koje u sebi sadrži priču. Istaknula je kako inspiraciju crpi iz svoje okoline, iskustva s vlastitom djecom i unucima, djecom s kojom razgovara tijekom književnih susreta ili iz vlastite mašte, ali da uvijek nastoji pisati o vedrim temama i smiješnim situacijama iz svakodnevnog školskog i obiteljskog života. S obzirom da je to neiscrpan izvor nadahnuća Sanja Pilić napisala je preko trideset romana za djecu i mlade od kojih su brojni nagrađeni književnim nagradama i rado čitani.

Na kraju susreta članice izvanastavne aktivnosti Mladi knjižničari književnici su uručile poklon-vrećicu s proizvodima naše školske zadruge Moba – držač za knjigu Prstohvat, keramičku zdjelicu, labelo Lipaus te slikovnicu Bruškin ili smisao života koju su napisale i ilustrirale učenice naše škole.

Susret je omogućila izdavačka kuća Alfa u čijoj nakladi izlaze djela Sanje Pilić te se ovom prilikom zahvaljujemo njihovoj promotorici.

 

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice