Ljubljana, Slovenija 2

Kategorija: Mobilnost Objavljeno: Petak, 10 Siječanj 2020 Napisao/la Marina Lisica

 "TEACHING CREATIVITY IN SCHOOLS, INSPIRED BY EDWARD DE BONO"

Marijana Pavić, prof. Hrvatskog jezika i književnosti i dipl. knjižničar

U sklopu Erasmus+ projekta „Mogu više” pohađala sam tečaj „Teaching creativity in schools, inspired by Edward de Bono” koji se odvijao od 1.12. do 6. 12 u Ljubljani. Tečaj je trajao šest dana, a pohađalo ga je ukupno deset sudionika iz Latvije, Francuske, Hrvatske i Slovenije.

Tečaj je vodila gđa Nastja Muller jedina certificirana predavačica de Bono kreativnog razmišljanja u Sloveniji koja nas je vodila kroz različite stupnjeve i tehnike kreativnog pristupa rješavanju problema. Najvažnije od svega, naučili smo kako rješavanju problema pristupiti na efikasan način, samostalno i u timu, kako promatrati problem iz različitih perspektiva te uvažavati druge i nadograđivati vlastite zamisli zahvaljujući zamislima drugih. Ideja tečaja bila je potaknuti stvaranje klubova kreativnog razmišljanja tj. stvaralačkog mišljenja u našim matičnim školama.

Uz sjajna predavanja na kojima smo puno razmišljali, stvarali i komunicirali na engleskom jeziku, naši domaćini iz organizacije Primera Group omogućili su nam druženja nakon radionica, razgledavanje Ljubljane u adventskom ugođaju, izlet na prekrasan Bled i posjet tradicionalnoj radionici izrade licitara u živopisnom gradiću Radovljici kao i posjet Osnovnoj školi Valentin Vodnik u Ljubljani.

Bilo je to lijepo i poučno iskustvo upoznavanja kolega iz drugih europskih zemalja s kojima sam mogla podijeliti svoje iskustvo rada s učenicima i saznati puno novih metoda i pristupa poučavanju.

Marijana Pavić, prof. hrvatskog jezika i dipl. knjižničar    

Hitovi: 788

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice