Erasmus dani u našoj školi

Kategorija: Diseminacija Objavljeno: Srijeda, 19 Listopad 2022 Napisao/la Marina Lisica

   

Od četvrtka 13. listopada do subote 15. listopada u našoj školi su raznim radionicama, aktivnostima i prezentacijama obilježeni Erasmus dani. 

U četvrtak 13. listopada učenici 4.b i 4.c razreda sudjelovali su u lovu na blago. Voditeljice, Dijana Spahija i Marina Lisica osmislile su zanimljivu kombinaciju digitalnih alata s igrama na otvorenom kroz aplikaciju Goose chase. Istog dana, nastavnica Jasminka Adžić Sikirić je sa svojim učenicima 6.a razreda široj javnosti predstavila Turističku razglednicu Bibinja-dvojezične video uratke učenika (na Hrvatskom jeziku s prijevodom na engleski). 

Petak 14. listopada bio je rezerviran za našu Erasmus geografiju. Učenici iz 6.a, 7.b, 8.a, 8.b i 8.c razreda prezentirali su zemlje domaćine naših Erasmus tečajeva. Mentori učenicima bile su N. Lonić, S. Sikirić, M.Škunca, M.Bašić i M.Kandić dok je program vodila naša knjižničarka M.Pavić. Istog dana održana je i biciklijada učenika viših razreda pod vodstvom učitelja TZK D.Melnika s ciljem promicanja fizičke aktivnosti među djecom.

U subotu 15. listopada učenici Češkog jezika iz cijele Zadarske županije su kroz zabavnu igru Potraga za blagom učili o Europskoj Uniji i o Češkoj Republici sa svojom učiteljicom K.Rygolovom. Učenici su prvo morali sastaviti mapu s planom zadataka koji su bili skriveni po cijelom školskom dvorištu. Kad su ispunili zadatke dobili su rješenje gdje je skriven ključ od kutije s blagom. Na taj način su učili zabavnom formom, radili su u timovima i to sve na češkom jeziku. 

U subotu je također održano orijentacijska hodanje učenika viših razreda pod vodstvom A.Tadić-Marjanović, D.Melnik i M.Lonić. Zašto orijentacijsko hodanje? Današnja ispitivanja pokazuju kako djeca nerado hodaju te čak i na manjim udaljenostima radije biraju neko prijevozno sredstvo: bicikl, električni romobil , automobil. Svrha radionice je upoznati djecu s prednostima hodanja te ih potaknuti da što češće borave u prirodi. Kroz grupni rad učenici razvijaju socijalne vještine i samopouzdanje, a kroz brojne zadatke naučiti će kako se orijentirati u prirodi i prepoznati najpoznatije biljke svoga kraja.

Hitovi: 216

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice