PRVENSTVO OSNOVNE ŠKOLE STJEPANA RADIĆA BIBINJE U ŠAHU

Kategorija: Događanja Objavljeno: Subota, 15 Travanj 2023 Napisao/la Antonia Budanko Brkić

5. travnja 2023. je u Osnovnoj školi Stjepana Radića Bibinje održano prvenstvo škole u šahu. Prvenstvo je privuklo veliku zainteresiranost učenika, pa je na natjecanju nastupilo čak njih 27. Bilo je to ravnopravno prvenstvo u kojem su i puno mlađi natjecatelji pobjeđivali starije od sebe jer šah ne mari za spol ili tjelesnu nadmoć igrača/ice, već su najbitniji razmišljanje, koncentracija i snalažljivost. Dokaz tomu je da su se na kraju natjecanja u finalnoj partiji za prvaka škole borili šestaš Petar Šimunić i trećaš Fabian Bugarija. Iz napetog finala pobjedu je ipak odnio Petar Šimunić, učenik 6. razreda, i tako postao novi šahovski prvak škole.

Nagradu za najboljeg do 4. razreda zaslužio je trećaš Tomas Vujević koji je zauzeo 9. mjesto na konačnom poretku. Najuspješnija djevojčica prvenstva bila je šestašica Flora Lisica (ukupno 7. mjesto).

Brončanu medalju osvojio je osmaš Natanael Šindija, srebrnu Fabian Bugarija, dok je prvak Petar Šimunić kući odnio zlatnu medalju.

Čestitke svim natjecateljima na fair igri tokom prvenstva!

Naravno, za sve koji žele bolje upoznati šah - u Šahovskom klubu "Goran" Bibinje 2 puta tjedno održavaju se treninzi za djecu koji su besplatni. Sve informacije možete dobiti u inboxu Facebook stranice Šahovski klub Goran Bibinje; ili putem mobitela: +385 99 328 6770 Matija.

Hitovi: 218

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice