30.svibnja – Dan držanosti

Kategorija: Događanja
Objavljeno: Nedjelja, 29 Svibanj 2022
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. Za predsjednika Presjedništva Socijalističke Republike Hrvatske izabran je dr. Franjo Tuđman. Ovaj dan obilježen je i u našoj školi uređenjem panoa i postavljanjem izložbe knjiga koje je naša škola dobila na poklon od Hrvatskog memorijalnog-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Opširnije:30.svibnja – Dan držanosti

Obilježavanje “Operacije Jaguar – oslobađanje brda Križ”

Kategorija: Događanja
Objavljeno: Petak, 27 Svibanj 2022
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Učitelji i učenici naše škole  prigodno su  obilježili  30. obljetnicu vojne operacije"Jaguar" i Dan Bibinjskih branitelja, odnosno oslobođenja brda Križ iznad Bibinja, izradom plakata, prezentacija i uređenjem školskih panoa.
  Posebno su bili aktivni i počašćeni pozivom učenici osmih razreda, koji su sa svojim  predmetnim nastavnicima prisustvovali svečanom obilježavanju na brdu "Križ" i imali priliku  vidjeti i čuti  ratne zapovjednike i sudionike akcije Jaguar.

Opširnije:Obilježavanje “Operacije Jaguar – oslobađanje brda Križ”

Koliko poznaješ Hrvatski sabor

Kategorija: Događanja
Objavljeno: Petak, 27 Svibanj 2022
Napisao/la Antonia Budanko Brkić

Prvi puta učenici osmih razreda sudjelovali su u online kvizu "Koliko poznaješ Hrvatski sabor", koji organizira služba za građane Hrvatskog sabora za učenike osnovnih i srednjih škola. Kviz pitanja za osnovne škole proizlaze iz kurikuluma za nastavni predmet Povijesti za 6., 7. i 8. razred osnovne škole.

Opširnije:Koliko poznaješ Hrvatski sabor

Izložba Državnog arhiva o Stjepanu Radiću

Kategorija: Događanja
Objavljeno: Četvrtak, 12 Svibanj 2022
Napisao/la Marijana Pavić

 Povodom Dana škole i sto pedesete obljetnice rođenja Stjepana Radića, u školskom predvorju postavljena je izložba posvećena ovom velikom hrvatskom političaru, književniku i publicistu po kojem ime nosi i naša škola.

Opširnije:Izložba Državnog arhiva o Stjepanu Radiću

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice