Priča za plišanca

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Petak, 22 Ožujak 2019 Napisao/la Marijana Pavić

U drugom polugodištu školske godine 2018./2019. u suradnji sa školskom knjižnicom učenici 2.b razreda i njihova učiteljica Ivana Sorić započeli su projekt poticanja čitanja Priča za plišanca.

Svakog četvrtka jedan učenik bira slikovnicu iz školske knjižnice i nosi je kući. Slikovnicu čita svojoj igrački, prije spavanja mu čitaju roditelji te učenik čita nekom članu obitelji. 

U utorak učenik donosi u školu slikovnicu i svoju igračku, obično neku mekanu igračku – kako bi mogla „upiti“ priču. Učenik predstavlja razredu svog plišanca te čita ili prepričava priču svim učenicima u razredu nakon čega razgovaraju o priči, likovima i dojmovima.

Učenici nakon čitanja pišu u svoj Dnevnik čitanja naslov priče i crtaju zamišljene prizore te ispisuju nekoliko ključnih riječi.

Cilj ovog projekta je razvijanje ljubavi prema čitanju, poticanje učenika na češće korištenje knjižnice i odabir djela za slobodno čitanje, razvijanje mašte, pažnje, suosjećanja, prijateljstva i suradnje među učenicima i unutar obitelji kao i razvijanje pozitivnog stava prema čitanju i učenju.

Marijana Pavić

 

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice