Druženje s Islandom i Portugalom U Mjesecu školskih knjižnica

Kategorija: Knjižnica Objavljeno: Četvrtak, 15 Studeni 2018 Napisao/la Marijana Pavić

 

Ovogodišnji Međunarodni mjesec školskih knjižnica obilježili smo nezaboravnom suradnjom sa školama na Islandu i u Portugalu.

I ove godine učenici šestih razreda uključili su se u Projekt razmjene straničnika (Bookmark Exchange Project) i to sa školom iz gradića Hvalfjardarsveit s Islanda. Također smo se, ove godine po prvi put, uključili i u Skype Project te smo se putem Skypea susreli s učenicima iz portugalskog gradića Carrazeda de Ansiaes. Susret koji je trajao četdesetak  minuta u našoj školskoj knjižnici izuzetno uspješno provele su učenice Sara Lisica iz 6.b razreda, Cvita Lisica, Lucija Šindija i učenik Ante Mikulić iz 6.c razreda te Tereza Ostrogonac iz 6.a razreda  sa svojom učiteljicom Engleskog jezika Marinom Sikirić te školskim knjižničarkama  Marijanom Pavić i knjižničarkom pripravnicom Lucijom Bačić Parić. Bio je to susret za pamćenje na kojem smo upoznali vesele i simpatične učenike i učenice iz dalekog Portugala i njihove učiteljice. Za kraj susreta  naši prijatelji iz Carrazede odsvirali su nam skladbu Kiša koju izvodi Mariza - svjetski poznata pjevačica tradicionalnih portugalskih pjesama poznatih pod nazivom fado.

Da bismo bolje upoznali ove dvije zanimljive zemlje, njihove običaje i ljude kao i predstavili nas same, razmijenili smo informacije pomoću aplikacije Padlet. Tako se na adresi 
 https://padlet.com/be_c_ansiaes/wdjyqk0lz9z4
može više saznati o našim partnerima iz Portugala. Naše straničnike oslikane na temu Zašto volim svoju školsku knjižnicu već smo poslali prijateljima na Islandu te još uvijek s nestrpljenjem čekamo straničnike koje su oni izradili za nas.

 

 

 

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice