Sretan Majčin dan!

Kategorija: Diseminacija Objavljeno: Subota, 07 Svibanj 2022 Napisao/la Jasminka Adžić Sikirić

U petak 6. svibnja nastavnice Jasminka Adžić Sikirić i Marta Škunca održale su dvosat nastave Hrvatskog jezika na engleskom jeziku kao dio diseminacije Erasmus+ projekta "Bridging the Gap" u 6. b razredu. Radionica je održana na engleskom jeziku jer je u 6. b razred došla učenica Tara iz Australije. Uz njenu pomoć je provedena radionica povodom obilježavanja Majčinog dana. Učenici su pisali pjesme na engleskom jeziku i izrađivali čestitke. 

U razgovoru s Tarom o tome kako je proživjela promjenu sredine i kako je teklo razdoblje prilagodbe, saznali smo sljedeće: " Iz moga iskustva, najranije faze bile su najteže. Osjećala sam se jako frustrirana, povučena i sažaljiva. Sada nije toliko loše, usamljenost je još uvijek veliki faktor, no osjećam se vrlo ugodno u svojoj učionici i dok govorim na hrvatskom jeziku. Za sve je potrebno vrijeme. Moj najveći savjet djeci koja se sele u inozemstvo je: 1. Nikada se nemojte bojati pokazati svoje osjećaje, oni su potpuno normalni i ako ih prepustite pravoj osobi, osjećat ćete se puno bolje, 
2. Pokušajte pronaći drugu djecu (svojih godina) koji su se preselili u inozemstvo na vašem području, lakše je odnositi se njima i vaša bi veza mogla biti jača. Meni je to pomoglo."
Ovo su radovi nastali na radionici Mother's Day.

 

Hitovi: 324

Ustanove

Školsko zvono

Korisne poveznice